Територията на град Сливен е била обитавана още през VI хилядолетие пр.н.е. През различните епохи е бил владение на различни народи и е носел множество имена. По време на II-та българска държава се оформя като духовен център и в областта са построени са 24 манастира.

По време на османското присъствие, градът е известен със силното си хайдушко движение. Затова в днешно време е наричан “градът на 100-те войводи”. През Възраждането и освободителните войни, градът е един от основните центрове на патриотичните идеи и движения.


Виста Груп "Сливен" е с многогодишни традиции. Намира се в центъра на града. Предлага удобство и уют за вашата почивка и много развлечения. Тук ще откриете най-добрата комбинация между комфорт, лукс и перфектно обслужване.
Хотелът разполага с ресторант и бар-аперитив, които са климатизирани, лятна градина, конферентна зала и открит паркинг. В близост до хотела има малък парк, църква, поща, театър, нощен клуб, обменно бюро, магазини, пазар за плодове, зеленчуци и цветя, спирки на градския автобусен и таксиметров превоз. Хотел "Сливен" предлага екскурзии до местни забележителности.